Must tee

Must tee on pärit Hiinast, kus seda on tarbitud tuhandeid aastaid. Hiljem levis must tee ka teistesse Aasia riikidesse ning seejärel üle kogu maailma. Tänapäeval on must tee üks kõige populaarsemaid teesid maailmas.

Must tee valmistamiseks korjatakse noored teelehed, mida fermenteeritakse ja kuivatatakse seejärel. Fermentatsiooniprotsess annab tee lehtedele tumeda värvi ja rikkaliku maitse. Musta tee maitse võib varieeruda sõltuvalt sordist ja kasvupiirkonnast. Mõned musta tee sordid on kergemad ja mahedama maitsega, samas kui teised on tugevamad ja aroomikamad.

Musta tee joomisel on mitmeid tervisega seotud eeliseid. See sisaldab antioksüdante, mis võivad aidata kehal võidelda vabade radikaalide kahjulike mõjude vastu ning toetada immuunsüsteemi. Samuti võib must tee aidata parandada keskendumisvõimet ja ergutada ainevahetust tänu selle sisaldavatele kofeiini- ja teaniiniühenditele.

Musta tee valmistamiseks tuleb tavaliselt kasutada kuuma vett ning lasta lehtedel tõmmata mõni minut. Jooki võib juua naturaalselt või lisada sellele piima, suhkrut või sidrunit vastavalt maitsele.

Üldiselt võib öelda, et must tee on nauditav jook, mis pakub mitmekesist maitset ja kasu tervisele. Olgu see hommikuse ärkamise ergutusjoogiks või õdusa teejoomise hetke saatjaks, must tee on püsivalt populaarne jook nii traditsioonides kui ka tänapäeval.

Mine ostlema

 

Ostukorv
Scroll to Top